Hemförsäkring

Hemförsäkringen är en av de viktigaste försäkringarna för individer och familjer, erbjudande skydd för hemmet och dess innehåll som kök och skador på badrum, mot en rad olika risker som brand, stöld, vattenskador och mer. Det är inte bara en fråga om ekonomisk säkerhet, utan också om sinnesro.

 

Bedöm dina behov, Överväg värdet på ditt hem och dina tillhörigheter.Jämför erbjudanden, Titta på vad olika försäkringsbolag erbjuder och till vilket pris. Läs det finstilta, Var uppmärksam på vad försäkringen inte täcker

Fördelar med hemförsäkring

 • Ekonomiskt skydd: Skyddar mot ekonomiska förluster orsakade av skador på bostaden eller dess innehåll.
 • Personligt ansvarsskydd: Täcker juridiska kostnader och skadeståndskrav om du oavsiktligt skadar någon annans egendom eller orsakar personskada.
 • Tilläggsskydd: Möjlighet att utöka försäkringen för att inkludera ytterligare skydd, som översvämning eller jordbävning.

Vad täcker hemförsäkringen?

 • Egendomsskador: Skador på bostaden och dess fasta installationer.
 • Lösöre: Skador på eller förlust av personliga tillhörigheter.
 • Reseskydd: Skydd vid resor, ofta upp till 45 dagar per resa.
 • Rättsskydd: Ekonomisk hjälp med juridiska kostnader i samband med tvister.

Försäkringsbolag som har hemförsäkring

I sammanställningen av populära svenska försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkring, har vi tittat på vad som ingår i dessa försäkringar och deras unika erbjudanden. Generellt sett omfattar hemförsäkringar skydd mot oförutsägbara händelser som inbrott, brand, vattenskador, och även allrisk- eller drulleförsäkring som täcker till exempel när du tappar din mobil. Dessutom ingår ofta reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd, och ID-skydd. Självrisken och pris varierar mellan olika försäkringsbolag och beror på flera faktorer.

Några av de topprankade försäkringsbolagen för hemförsäkring 2024 baserat på kundbetyg och erbjudanden är:

 1. Hedvig: Erbjuder skräddarsydda hemförsäkringspaket med fokus på digitala lösningar och transparent prissättning. Drulleförsäkring ingår och de är kända för snabba utbetalningar​​.

 2. Gofido: Ett skräddarsytt skydd där du betalar för det du behöver. Hanteringen är enkel och helt online, och det finns ingen bindningstid​​.

 3. ICA Försäkringar: Erbjuder bonus för ICA-kunder och inkluderar 60 dagars reseskydd samt drulleförsäkring. ICA-bonus på premien tillämpas​​.

 4. Folksam: Utsedd till ett bra miljöval med många tillägg. Folksam får höga betyg enligt Konsumenternas och erbjuder en miljövänlig hemförsäkring​​.

Dessa försäkringsbolag erbjuder en rad olika paket och tillval beroende på dina specifika behov, vare sig du bor i lägenhet, villa eller fritidshus. Det är viktigt att du jämför vad som ingår i standardförsäkringen och vilka tillägg som finns för att skräddarsy din försäkring efter dina behov. Självrisken, d.v.s. det belopp du själv får betala vid en skada, och priset för försäkringen varierar beroende på flera faktorer, inklusive typ av bostad, värde på egendom och vilket försäkringsbolag du väljer.

 

Om väljaförsäkring.se

Råd och information om svenska försäkringsbolag. Konsumentfakta och recensioner av försäkringsbolag.

Inlägg

 • All Post
 • Alla försäkringar
 • Bilförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring

Att välja försäkring kan vara en djungel. Genom att jämföra försäkringar kan du spara stora pengar

Alldeles för många sitter med för dyra försäkringar som innefattar onödiga tillägg som inte går att utnyttja

Väljaförsäkring.se jämför alla försäkringsbolag i Sverige så att du kan hitta bästa och billigaste försäkringen

Väljaförsäkring.se

Om oss

Kontakta oss

Försäkringsbolag

Recensioner

Nyheter

Hjälp

Privacy Policy

Villkor

Nyhetsbrev

Registrera till vårt nyhetsbrev och få nyeheter och försäkringserbjudanden

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.
© 2023 Created with Royal Elementor Addons